• darkblurbg
  • darkblurbg
  • darkblurbg
  • darkblurbg

Hypnotherapie bij Josien

Wat is hypnotherapie ? Hypnotherapie is een behandeling waarbij je onder hypnose gebracht wordt: in een staat van diepe ontspanning. Tijdens de hypnose blijf je bij bewustzijn,  maar je onbewuste wordt door de begeleiding van mij als therapeut gefocust op oplossingen voor het probleem waar je doorheen wilt werken.

Vergelijk hypnose met een boek of een film waar je helemaal in opgaat. Terwijl je gewoon in de kamer zit, neem je die omgeving op dat moment nauwelijks waar, omdat je focus helemaal in het boek of de film is. Zo is het ook als je onder hypnose bent.

Werken met het onbewuste. 

Ons onbewuste stuurt enorm veel van ons gedrag aan. Bij een hypnosesessie maak ik contact met je onbewuste, dat veel groter is dan je bewuste brein. Ons bewuste brein is geneigd platgetreden gedachtepaden zo vaak te belopen, dat het vaste overtuigingen worden, die je maar moeilijk kan doorbreken. Door via hypnose contact te maken met je onbewuste brein, kunnen negatieve gedachten/gevoelens/ overtuigingen/ omgezet worden naar positieve. En daarmee naar gedrag, dat je wenselijk vindt. Als hypnotherapeut begeleid ik je daarbij, maar jij - d.w.z. jouw onbewuste - doet zelf het werk. Het grootste deel van ons gedrag komt voort uit onbewuste overtuigingen en patronen. Ooit was het gedrag waar je vanaf wilt functioneel, maar nu is de tijd gekomen dat je er wat aan gaat doen.

Voor wie ?

Mensen - jong en oud - met angsten,  gebrek aan zelfvertrouwen, een fobie, schuld- of schaamtegevoelens,  een verslaving, een trauma of welk probleem dan ook. Wees welkom voor hypnotherapie. 

Voor we aan de hypnose beginnen maak ik in het voorgesprek eerst kennis met jou en het probleem waar je doorheen wilt werken. Tijdens de hypnosesessie die erop volgt, worden nieuwe verbindingen gemaakt in je brein. Nieuwe wegen in je onbewuste, die dezelfde waarde vervullen als het oude gedrag deed.

Veranderingen.

Elk gedrag – hoe vervelend ook - heeft een positieve intentie. Het vervult een waarde zoals bijvoorbeeld aandacht, rust of liefde. Als bepaald gedrag je nu niet meer bevalt, kan ik onder hypnose je onbewuste brein nieuwe manieren laten vinden, die dezelfde waarde vervullen als het oude gedrag deed. Ook na de sessie gaat het werk van je onbewuste door tijdens je slaap en in je dromen.

Het zal je verrassen hoe de verandering die gemaakt wordt gaat doorwerken in je leven !

De effectiviteit van hypnotherapie bewijst het zelfhelende vermogen van ons intelligente onbewuste. En daar komt geen pil aan te pas ! Het voelt als een wondermooie taak om mijn rol daar in te vervullen.

Ik ben benieuwd hoe je leven eruit zal zien als je de stap hebt gezet en hoe verbaasd je zult zijn, dat het leven zoveel makkelijker kan zijn ...

Investering .

Een hypnotherapiesessie duurt gemiddeld 1,5 a 2 uur. Afhankelijk van het probleem is soms is één sessie al voldoende om de verandering te maken. Vaak zijn echter  twee of drie sessies aanbevolen. Per keer bekijken we wat nodig is.

Ik bereken € 125  per sessie, dat is inclusief 21% btw.

Ik heet je graag welkom in Het Kleine Huis hier op ons erf.

 

Feedback.

Onlangs begeleidde ik een regressie bij een vrouw (62), die ’s avonds vaak last had van 'ongezond' eet- en drinkgedrag. In het voorgesprek kwam ze tot het inzicht, dat er een leegte in haar was, die ze niet wilde voelen.

Een paar weken na de regressie ontving ik een verslagje van hoe haar proces sindsdien gelopen was. Als laatste zin schrijft ze :

“'De oude jas’ van gewoonte lijkt doorbroken te worden. Ik ben me ook bewust dat ik er soms wat rigide mee omga. Fijn om te merken dat ik er nu mee om kan gaan om chips in huis te hebben, er iets van te nemen en dat het dan niet op hoeft. De leegte in mijn buik is echt weg. Dat voel ik duidelijk. Al met al een prachtig proces Josien, waarvoor heel veel dank.”                    

* Van Ilse Wielheesen : "Een maand geleden ben ik bij Josien geweest voor een hypnotherapie sessie.

De laatste twee jaar ben ik veel bezig geweest met persoonlijke ontwikkeling, veel inzichten gekregen. Er was echter een gevoel in mij waar ik geen grip op kreeg. Dat gevoel stak in bepaalde situaties de kop op.

Het gaf een beklemmend gevoel op mijn borst. Na met Josien de situaties te hebben besproken wanneer ik dit gevoel kreeg, kwamen we erop uit dat ik me niet gehoord voelde, en dat daar een intense onzekerheid uit voortvloeide. Josien en ik hadden dit helder, en begonnen aan de sessie. Ik vond het best spannend, maar Josien stelde me gerust. Ze gaf aan dat we de regressievorm gingen doen. Ze bracht me onder hypnose.

Zo gingen we terug naar het moment dat ik dit gevoel voor het eerst had. Ik zag mezelf als baby van 4 wk in paniek in bed liggen.

Dit was het moment waar mijn gevoel ontstaan is. Josien ging met mij steeds weer terug naar het moment van voor, tijdens en na het paniekgevoel. Op een gegeven moment voelde het paniekmoment niet meer als paniekmoment maar als goed, en veilig.

Ze vroeg me het nare gevoel dat ik had gehad op te roepen, maar dit lukte niet meer. Tot op heden is het gevoel niet terug gekomen. Ik voel me beter, ontspannen en voel dat ik er mag zijn! Dank je wel Josien voor deze fijne, veilige behandeling!

Ik heb later bij mijn moeder gecheckt of ik veel paniek had als baby, nu blijkt dat ik veel honger heb gehad omdat er geen voeding in mijn moeders borstvoeding zat. Zo voelde ik als baby voor het eerst dat ik niet gehoord, begrepen werd. Dank Josien!"

* Feedback van een vrouw met wie ik twee oefensessies heb gedaan tijdens mijn opleiding. We hebben via een regressie traumatische ervaringen uit haar jeugd doorgewerkt :

"Leuk om je even over mijn ervaring van de laatste hypnose sessie te vertellen, wat mij opvalt is dat ik veeeel minder hoest. Als ik al een keer last van mijn longen heb dan zit dat echt in mijn longen, ergens onderin.

Verder merk ik duidelijk een stop in een trigger aanval. Ging dat eerst van nul naar tien. Nu blijft het ergens halverwege hangen en dooft dan langzaam uit of is in ieder geval de reactie veel minder."