• darkblurbg
  • darkblurbg
  • darkblurbg
  • darkblurbg

Pad van Kracht

“We nodigen jullie uit om ogen en oren, jullie gedachten en harten te openen en het magische te herkennen dat ons voortdurend omgeeft. In onze huidige tijd is men geneigd om de aarde als louter decor voor het menselijk doen en laten te zien. En om mineralen, planten en dieren alleen als dienaren van de mens te zien. We zijn vaak allang vergeten dat ze ook onze leraren kunnen zijn voor wie het menselijk hart zich te lang heeft afgesloten." Sun Bear, Noord Amerikaans Medicijnman (1929 -1992)

 

Pad van Kracht is een intensieve driedaagse kennismaking met het werk van de Bärenstamm.

De Bärenstamm is een vereniging van mensen, die zich bezighoudt met aardeverbonden spiritualiteit door de lessen van de noord-amerikaanse medicijnman Sun Bear door te geven. www.baerenstamm.de

Tijdens Pad van Kracht ervaar je allerlei vormen van 'Good Medicine', zoals Sun Bear dat noemde. Samen in een kring zijn met een spreekstok om te delen vanuit je hart is 'good medicine' . En samen zingen. Op zoek gaan naar de stem van je Ziel. Een zweethutceremonie doen om je binnenwereld te ontdekken en te reinigen..... Een medicijnwiel leggen en ervaren wat het wiel met jou doet. De natuur ingaan met al je zintuigen geopend.....daar gaat je hart van stromen.

Velen van ons hebben zich zodanig aan de maatschappij aangepast en zichzelf teruggehouden, dat we een aantal gaven en talenten niet of slechts weinig konden ontwikkelen. Vaak wordt dan die eigen kracht niet gevoeld en ingezet. Sun Bear heeft altijd benadrukt hoe belangrijk het voor natuurvolken is, dat ieder zich naar zijn/haar eigen unieke mogelijkheden ontwikkelt om zo zichzelf en de gemeenschap tot hulp te zijn.

In dit programma (van vrijdag tot en met zondag) worden wegen en mogelijkheden getoond hoe jij je eigen Pad van Kracht kan gaan. Je wordt uitgenodigd tot ceremonieën en oefeningen in de natuur, bijvoorbeeld: de zweethutceremononie, pijpceremonie, medicijnwandeling, kennismaking met het medicijnwiel.

Ceremonieën en rituelen maken ons bewust van onze plaats op Moeder Aarde. Ze helen niet alleen Moeder Aarde, maar ook onszelf, de mensen en alle andere wezens uit de natuur. Dit proces van aardeheling is ook zelfheling.

In het Pinksterweekend een Pad van Kracht voor jongeren van 14 t/m 18 jaar : za. 8 t/m ma. 10 juni

Pad van Kracht Jongeren, 8-10 juni. pdf

 

In september weer een 3-daagse voor volwassenen:

Pad van Kracht, 13-15 september. pdf

Pfad der Kraft, 13-15 september. pdf

Geschreven ervaringen van deelnemers:  

"Pad van Kracht: Wat op te schrijven over iets dat niet te beschrijven valt? De ervaringen die  ik in dit weekend heb opgedaan laten zich misschien het beste omschrijven als een herontmoeting met het vergeten deel van jezelf in moeder aarde, planten, dieren, stenen en alle wezens die op en in haar leven. Zowel ontroering, euforie, blijdschap, pure vreugde, herkenning van een oude vriend en een enorm geluksgevoel zijn de emoties die voorbij kwamen. Oprechte verwondering.. De medicinwalk was voor mij puur een mystieke ervaring, ik denk er nog dagelijks aan terug en voel dan weer die verbinding met al dat is. Het was een ervaring die op het juiste moment kwam en ook zo voelde..Nogmaals heel veel dank aan Josien en Peter en alle groepsgenoten van dat weekend, Aho."

Muriel Paauwe, deelneemster Pad van Kracht ( sept. 2018) 

 

“…..  Voel me opnieuw en sterker verbonden, bijna verliefd op de aarde, het leven, mij. Het leven mag weer (door mij heen) stromen. Dankzij de liefdevolle uitnodigingen van Josien en Peter. Wat doen jullie dit mooi. Dank jullie voor de bedding voor deze verrijkende ervaringen.”

Pauline Becking, deelneemster Pad van Kracht ( april 2017)

 

"..... Oft denke ich an das wundervolle Wochenende bei euch. Es hat  mich so gestärkt. DANKE euch beiden von Herzen.

Mitakue ojasin .

Solveig, deelneemster Pad van Kracht (sept. 2017)