• darkblurbg
  • darkblurbg
  • darkblurbg
  • darkblurbg

Pad van Kracht

“We nodigen jullie uit om ogen en oren, jullie gedachten en harten te openen en het magische te herkennen dat ons voortdurend omgeeft. In onze huidige tijd is men geneigd om de aarde als louter decor voor het menselijk doen en laten te zien. En om mineralen, planten en dieren alleen als dienaren van de mens te zien. We zijn vaak allang vergeten dat ze ook onze leraren kunnen zijn voor wie het menselijk hart zich te lang heeft afgesloten." Sun Bear, Noord Amerikaans medicijnman (1929 -1992)

 

Pad van Kracht is een intensieve driedaagse kennismaking met het werk van de Bärenstamm.

De Bärenstamm is een vereniging van mensen, die zich bezighoudt met aardeverbonden spiritualiteit door de lessen van de noord-amerikaanse medicijnman Sun Bear door te geven. www.baerenstamm.de

Tijdens Pad van Kracht ervaar je allerlei vormen van 'Good Medicine', zoals Sun Bear dat noemde. Samen in een kring zijn met een spreekstok om te delen vanuit je hart is 'good medicine' . En samen zingen. Op zoek gaan naar de stem van je Ziel. Een zweethutceremonie doen om je binnenwereld te ontdekken en te reinigen..... Een medicijnwiel leggen en ervaren wat het wiel met jou doet. De natuur ingaan met al je zintuigen geopend.....daar gaat je hart van stromen.

Velen van ons hebben zich zodanig aan de maatschappij aangepast en zichzelf teruggehouden, dat we een aantal gaven en talenten niet of slechts weinig konden ontwikkelen. Vaak wordt dan die eigen kracht niet gevoeld en ingezet. Sun Bear heeft altijd benadrukt hoe belangrijk het voor natuurvolken is, dat ieder zich naar zijn/haar eigen unieke mogelijkheden ontwikkelt om zo zichzelf en de gemeenschap tot hulp te zijn.

In dit programma (van vrijdag tot en met zondag) worden wegen en mogelijkheden getoond hoe jij je eigen Pad van Kracht kan gaan. Je wordt uitgenodigd tot ceremonieën en oefeningen in de natuur, bijvoorbeeld: de zweethutceremononie, pijpceremonie, medicijnwandeling, kennismaking met het medicijnwiel.

Ceremonieën en rituelen maken ons bewust van onze plaats op Moeder Aarde. Ze helen niet alleen Moeder Aarde, maar ook onszelf, de mensen en alle andere wezens uit de natuur. Dit proces van aardeheling is ook zelfheling.

In september bieden we Pad van Kracht weer aan. Wees van harte welkom. Meer informatie in de pdf:

Pad van Kracht, 13 t/m 15 september 2024. pdf

Pfad der Kraft, 13 b/z 15  September 2024.pdf

Geschreven ervaringen van deelnemers:  

"Wat heb ik genoten van het Pad van Kracht. Het leren werken met het medicijnwiel, de verhelderende opdrachten en de veilige sfeer maakt dit weekend echt tot een verrijkende belevenis. Weer landen op aarde, bij jezelf, bij wie je zelf in diepste wezen bent, dat is zó waardevol. Dat gun ik iedereen. En vooral mezelf. Dus ik ben blij dat ik mezelf dit kado gegeven heb. Peter en Josien; bedankt voor dit prachtige krachtige weekend!"

Henrike, deelneemster september 2023

 

"Afgelopen weekend “Het pad van kracht” gedaan bij Josien en Peter, op hun fijne plek in Miste. Het waren dagen met een gouden randje, heel goed verzorgd, ook qua eten, maar vooral ook met aandacht en zorg voor de kleine details..Ik ben op een punt in mijn leven aangekomen van grote verandering, en dit weekend heeft mij in contact gebracht met mijn verlangens, en inzichten gegeven waar ik bleef steken, en zodoende helderheid gebracht waar ik stappen dien te gaan zetten. Zoals veel mensen zit ik ook veel in mijn hoofd, maar door de zweethut en het medicijnwiel leggen en de medicine-walk heb ik goed kunnen aarden, en ben vol energie, inzichten en vooral blijdschap terug naar huis gegaan. Eugenie "

Eugenie Beuman, deelneemster Pad van Kracht, april 2021

 

"Het weekend is echt aan het indalen bij mij. Zoveel indrukken opgedaan, ik heb ook veel achter me gelaten en steeds komen er weer andere herinneringen voorbij, mooi om te doorvoelen. Ik ben zondagavond nog begonnen met in mijn dagboek schrijven, een verslag zoals ik het me herinner. Er is zoveel gebeurd dat ik het niet eens meer kan plaatsen in de dagen en het waren er toch echt maar drie. Het is een bijzonder rijke gebeurtenis geweest."

Sandra Witteman, deelneemster Pad van Kracht, september 2020

 

"Pad van Kracht: Wat op te schrijven over iets dat niet te beschrijven valt? De ervaringen die  ik in dit weekend heb opgedaan laten zich misschien het beste omschrijven als een herontmoeting met het vergeten deel van jezelf in moeder aarde, planten, dieren, stenen en alle wezens die op en in haar leven. Zowel ontroering, euforie, blijdschap, pure vreugde, herkenning van een oude vriend en een enorm geluksgevoel zijn de emoties die voorbij kwamen. Oprechte verwondering.. De medicinwalk was voor mij puur een mystieke ervaring, ik denk er nog dagelijks aan terug en voel dan weer die verbinding met al dat is. Het was een ervaring die op het juiste moment kwam en ook zo voelde..Nogmaals heel veel dank aan Josien en Peter en alle groepsgenoten van dat weekend, Aho."

Muriel Paauwe, deelneemster Pad van Kracht, september 2018 

 

“…..  Voel me opnieuw en sterker verbonden, bijna verliefd op de aarde, het leven, mij. Het leven mag weer (door mij heen) stromen. Dankzij de liefdevolle uitnodigingen van Josien en Peter. Wat doen jullie dit mooi. Dank jullie voor de bedding voor deze verrijkende ervaringen.”

Pauline Becking, deelneemster Pad van Kracht , april 2017

 

"..... Oft denke ich an das wundervolle Wochenende bei euch. Es hat  mich so gestärkt. DANKE euch beiden von Herzen.

Mitakue ojasin .

Solveig, deelneemster Pad van Kracht , september 2017