• darkblurbg
  • darkblurbg
  • darkblurbg
  • darkblurbg

Seizoenswisselingsviering + Powwow trommelen en zingen

“Make your own ceremonies” Sun Bear (Noord-Amerikaans medicijnman, 1929 -1992). Sinds de eerste zweethutceremonie op onze plek, begin van de lente in 2002, hebben we geen seizoenswisseling meer onbewust voorbij laten gaan . We vieren de wisseling van de seizoenen in een weekend dicht bij de officiële datum en kondigen die datum ruim van tevoren aan.

Bij deze viering komen veel mensen regelmatig terug zodat je een kring van mensen kunt leren kennen en contacten kan opbouwen, die zich mogelijk verder verdiepen. We verheugen ons elke keer weer nieuwe mensen te verwelkomen.

Bij deze viering sta je in het hier en nu stil bij wat de afgelopen drie maanden je gebracht hebben en bij wat je voor de komende tijd wilt uitnodigen. We bedanken voor wat er is en laten oude ballast los. We nodigen bewust die kwaliteiten uit, die je graag in je leven toelaat.

De zaterdag staat in het teken van een zweethutceremonie, het reinigingsritueel ter voorbereiding op de werkelijke viering van overgang van het ene seizoen naar het andere op de zondag. Op zondag doen we een Aardeheuvelceremonie om de overgang bewust te beleven. De rest van de zondag vullen we met elkaar in en bevat vaak een pijpceremonie (een gebed) en een give-awayceremonie.

Zie agenda.

Van deelnemers horen we vaak terug, dat ze zich meteen thuis voelen, gesteund en opgenomen, en betrokken bij elkaar.

Ben je geïnteresseerd? Klik op de link en lees meer :    

Seizoenswisselingsviering zomer.pdf

Jahreskreisfest Sommer.pdf

Seizoenswisselingsviering herfst.pdf

Jahreskreisfest Herbst.pdf

                                     

                                      

Powwow.

De vrijdagavond voor de seizoenswisselingsviering zingen en trommelen we krachtliederen op/bij de grote powwowtrommel. Het is een heerlijk, energiegevend en blijmakend gebeuren. De trommel heeft een doorsnee van ruim een meter en er wordt met 4  tot 8 mensen tegelijk getrommeld. De anderen zingen in een kring eromheen. De combinatie van eigen stem met de krachtige trilling van de trommel werkt als ‘medicijn’.

Je hebt geen ervaring nodig en kunt zo instromen. Wel vooraf aanmelden De trommelavonden vinden op vrijdagavonden voor de seizoenswisselingsviering plaats, en kunnen voor de liefhebbers gecombineerd worden. Zie de agenda.

Krachtliederen trommelen en zingen 2023.pdf

Krachtliederen trommelen en zingen 2024.pdf

Susanne Ewig schreef aan haar vriendin op de vraag hoe de seizoenswisselingsviering was :“Herrlich, wundervoll und wie zu Hause sein. Ein guter Spiegel. Tiefe Verbundenheit und immer wieder Abenteuer mit sich und Anderen. Da kan ich ganz ich selbst sein. Ein sehr sicherer Ort um sich zu öffnen.”  (maart 2023)

"Wat een super gaaf weekend heb ik gehad bij Centrum Indianenverhalen! Josien, Peter en andere deelnemers bedankt." Hans Wikkerink, deelnemer seizoenswisselingsviering juni 2017