• darkblurbg
  • darkblurbg
  • darkblurbg
  • darkblurbg

Vuurloop

“There is a native American teaching that says there are times when life hands you a square centimeter of chance. And if you have the courage to grab that centimeter, your life will be transformed in an instant.” Peggy Dylan, oprichtster Sundoor (internationale School voor Vuurlopen en Transpersoonlijke Educatie)

Vuurlopen is een oeroud ritueel om je grenzen te verleggen en je eigen Kracht te leren kennen. Je bent tot veel meer in staat dan je ooit met je hoofd kan bedenken! Het vuurlopen leert je om je focus op je doel te houden. Het pad van roodgloeiende kooltjes staat symbool voor je persoonlijke barrières. De vuurloop is een prachtig gereedschap uit vele culturen. Het werd gebruikt door medicijnmannen en -vrouwen, door priesters en monniken, die de transformerende kracht van het vuur kenden. In onze tijd is de werking nog even sterk. Doe mee en ervaar de kracht van het vuur. Ervaar de vreugde van het vuur. Ervaar het vuur in jezelf !

Ik (Josien) ben door Peggy Dylan , oprichtster van Sundoor, de Internationale School voor Vuurlopen, opgeleid tot vuurloopinstructeur. Met Peter aan mijn zijde als vuurhoeder en assistent, verzorg ik een prachtig ritueel om je je ware potentie te laten ervaren.  Ook geschikt voor kinderen vanaf 8 jaar.

Sinds 2009 word ik vaak gevraagd om vuurlopen te begeleiden voor klassen van Vrije School Zutphen tijdens de Parcivalperiode.  Ik heb inmiddels tientallen klassen en honderden leerlingen mogen begeleiden bij de vuurloop voor deze jongeren (16/17 jaar) onderweg naar volwassenheid. Daarbij word ik geassisteerd door Peter en de laatste jaren altijd door onze oudste zoon Loet. We doen dit werk als goed op elkaar ingespeeld team met grote liefde, focus en passie.                                                                                      

De vuurloop is ook zeer geschikt voor vriendengroepen, collega’s of families. Behalve dat je je eigen kracht ontdekt, werkt de vuurloop verbindend in de groep: iedereen komt in aanraking met zijn kracht én zijn kwetsbaarheid, die sterk met elkaar samenhangen. Dat verbindt ! 

Hier een uitzending van Omroep Gelderland over een vuurloop bij ons ( de eerste 8 minuten van het filmpje):

Neem contact met me op als je meer informatie wilt voor een vuurloop voor jouw groep/team/vriendenkring/familie. Als je een groep van minimaal 6 deelnemers bij elkaar hebt, kunnen zoeken naar een geschikte datum. Een vuurloopprogramma duurt ongeveer 5 uur. Indien gewenst bied ik ook een vuurloop 'de luxe' aan, met een gezamenlijke maaltijd vooraf en/of overnachting en ontbijt erna.

Hier nog wat meer informatie over de vuurloop: Vuurlopen en het Leven.pdf

Een leerlinge schreef  als reactie na de vuurloop van hun klas :

“Beste Peter en Josien,

Nu iets meer dan een week geleden, heb ik samen met mijn klas iets heel speciaals gedaan.

We hebben iets onmogelijks, mogelijk gemaakt, namelijk over vuur lopen op blote voeten, en (...........) Als ik mensen dit vertel kijken ze me raar aan en zeggen, dat kan helemaal niet, niet zonder je voeten te branden en blaren te krijgen. Ze snappen het niet, en ik eerlijk gezegd ook niet. Maar dat maakt het denk ik extra bijzonder. Dit is een van die dingen waar over je zegt, "eerst meemaken, dan pas geloven". En ik heb het mee mogen maken, dus ik kan het geloven.

Ook hebben we elkaar nog opener gezien dan normaal, en ook onze kwetsbare kanten kunnen bloot geven. Dit was erg mooi, maar ook zeker emotioneel.

Dit zou niet mogelijk zijn geweest zonder jullie, hiervoor wil ik jullie heel erg bedanken!

Ik hoop dat er nog vele klassen na ons deze avond mogen meemaken. Groetjes,

Elske Offerhaus   11 Regge